Tuesday, December 4, 2018

Marketing of Financial Services nmims dec 2018 solved assignment


Complete Assignment available for NMIMS
in rs 250 per assignment only
You can call us 87-55555-879
Within 1 hour will revert you by mail
Sample only
Marketing of Financial Services

Q 1) Develop a Service Marketing Mix (using 8 Ps) for a private Life Insurance company of your choice. (10 Marks)
Introduction:
Service Marketing Mix
Promoting mix is that the approach embraced by the disaster protection company\ to

Q 2) Your client wants to invest in Mutual Funds that rebalance the portfolio between equity and debt. Explain how it could be beneficial for your client to invest in such funds.  (10 Marks)
Answer
Introduction:
1.

Q 3) You are a Financial Planner. Your client Ashish Shukla aged 23 years has just started his career with an IT company earning Rs 7 lakhs per year. Ashish requires your help to make some financial decisions. (You can make any assumptions to further build up your case.)

a) Ashish wants to buy a Life Insurance policy. He is confused whether he should buy a ULIP or a Term Plan. Give justification and reasoning for the option you would suggest to your client. (5 Marks) 
Answer
Introduction
ULIP or a Term founded are distinctive composes speculations that a non-public can do in and of itself that he can anchor a defensive future for him and in addition his family.


b) Ashish wants your help to maximize his savings and to understand how he can get the maximum benefit of compounding to grow his investments. Help Ashish develop an investment plan to meet his life goals. (5 Marks)

Answer
Introduction:
There are fully differing types of advantages once speculations are developed

Complete Assignment available for NMIMS
in rs 250 per assignment only
You can call us 87-55555-879
Within 1 hour will revert you by mail
Sample only



operations management nmims dec 2018 solved assignment


Complete Assignment available for NMIMS
in rs 250 per assignment only
You can call us 87-55555-879
Within 1 hour will revert you by mail
Sample only

1. What is the need of Total productive maintenance (TPM) in a manufacturing company? Select any manufacturing company of your choice, and do a detailed study of its TPM process.

Answer: TPM is the concept originally developed by JIPM (Japanese Institute of Plant Maintenance). Then it became the

2. Michael Porter in 1985 in his book, "Competitive Advantage: Creating and Sustaining Superior Performance" proposed three generic strategies of cost leadership, differentiation, and focus. Select any Indian company and explain how it has implemented the Porter’s generic strategies.

Answer: “A company’s competitive strategy consists of business approaches and initiatives it undertakes to attract customers and fulfil their expectations”: Thompson and Strickland. It aims to appeal to customers in

3. Activity-based costing (ABC) has helped many companies for decades gain a true understanding of their costs to produce and distribute products to customers. ABC provides a precise, accurate view of costs at very granular levels—namely, at the individual product, service and customer level. Successes during the 1980s in applying ABC methods to manufacturing prompted an eventual expansion of this methodology to other key components of the supply chain (e.g., distribution). Manufacturers such as Proctor & Gamble and Warner-Lambert began using ABC models to determine their overall costs to serve individual customers (e.g., Walmart), and to evaluate the costs of offering different individual services to customers (e.g., services such as vendor-managed inventory and advanced shipment notices, or ASNs). (Source: Miller, B. T. The ABCs of Activity-Based Costing for Logistics.)
a. What is ABC and how is it different from the traditional costing methods?
b. Using suitable examples, explain the important factors for selecting the cost drivers in ABC.

Answer: a) Activity Based Costing (ABC) is a powerful tool for measuring performance. It is based upon the fundamental premise that products consume activities to build and deliver. Those activities consume resources and the resources are acquired at a cost. By establishing these linkages ABC brings clear visibility to

Complete Assignment available for NMIMS
in rs 250 per assignment only
You can call us 87-55555-879
Within 1 hour will revert you by mail
Sample only


Organizational Theory, Structure and Design nmims dec 2018 solved assignment


Complete Assignment available for NMIMS
in rs 250 per assignment only
You can call us 87-55555-879
Within 1 hour will revert you by mail
Sample only
Organizational Theory, Structure and Design

1. Pyramid cements is a Cement manufacturing firm with a Pan India presence. Started by two friends in 1974, this company has a market share of around 12 % today and aspires to be one of the top 6 cement manufacturing and distribution company of India. The management has been advised that the company needs to move away from the family run nature to a greater level of professionalism. The promoters have planned to adopt fully automated systems for business operations, propose change in performance management systems and are looking at hiring fresh talent from outside. These changes have created disharmony in the existing set of employees. What kind of resistance is the management likely to face? What are the various reasons for individual employees that will lead to resistance in this case? What will be the outcome of such resistance? 
Answer.
Introduction:
A hands in a corporation is that the most {significant} and significant plus of the corporate. The workers of the organization square measure thought-about necessary as they're those WHO run all

2. Organizations such as HUL, SAP, Microsoft and many more are committed towards encouraging diversity in the workforce. What would be some of the factors that they would consider while promoting diversity? Would you recommend that organizations should invest in creating diverse workforce? What are the benefits associated with this decision? Would companies face certain challenges while promoting diversity? 
Answer.
Introduction:
The most necessary resources that any organization has square measure the human resources it's employed. These embody the workers World Health Organization work on varied tasks

3. As a consultant, you are approached by an upcoming e-tailer who is into online sale of women apparel. They want your advice on creating an effective organizational structure.

A) Explain any 4 main principles that you will follow while giving your suggestions?
Answer.
Introduction:
Organizational structure is that the framework by that an organization communicates, develops goals then works on achieving those goals. among the framework of structure are the principles by that that
B) How does departmentalization and span of management affect Organizational Structure?
Answer.
Introduction:
A hierarchical structure characterizes how exercises, for example, errand distribution, coordination

Complete Assignment available for NMIMS
in rs 250 per assignment only
You can call us 87-55555-879
Within 1 hour will revert you by mail
Sample only



Retail Banking nmims dec 2018 solved assignment


Complete Assignment available for NMIMS
in rs 250 per assignment only
You can call us 87-55555-879
Within 1 hour will revert you by mail
Sample only

Retail Banking

1. Discuss in brief the most popular retail banking products offered to customers with reference to any one public sector bank and one private bank of your choice and comment on the preference of customers towards these products for the type of bank. (10 Marks)
Answer.
Introduction:
Retail Banking is the bank's response to being in the administration area and giving administrations according to their situation in the business. In a retail saving money situation,

2. Mr .Arun has recently joined as a treasurer in a reputed Private sector bank. His Manager ask him to prepare a short note on the various types of risk faced by the banks. In addition to this, he is required to discuss the steps that bank takes to counter the risks with reference to the current scenario in banking which recently faced financial, economic stability concerns. Help Arun with his notes. (10 Marks )
Answer:
The saving money industry is an industry that runs essentially on suspicions. The greatest supposition that is utilized in this industry is the place the bank accept that the client to

3. The Banking industry being a ‘service industry’, customer service is an important aspect of the Retail Banking setup. This is true for commercial/retail banks as well central banks and the regulators/government. Discuss the following questions that affects the customers to a large scale in the retail banking setup
a. There has been considerable debates on who is better in providing better customer service, public sector banks or private banks. Who do you think is better and why? What should the other type of bank do to better themselves on customer service? (5 Marks)
Answer.
Introduction:
There has dependably been a noteworthy partition among private division banks and open area
b. With the increasing emphasis on Digital/ E-payments, incentives/concessions provided to make non-cash transactions through digital modes, highlight the various risks that customers may face in availing these modes of financial transactions. (5 Marks)
Answer.
Introduction:
Advanced saving money is the considered as the managing an account of the new age and is the

Complete Assignment available for NMIMS
in rs 250 per assignment only
You can call us 87-55555-879
Within 1 hour will revert you by mail
Sample only


Retail store nmims dec 2018 assignment


Complete Assignment available for NMIMS
in rs 250 per assignment only
You can call us 87-55555-879
Within 1 hour will revert you by mail
Sample only

1. Whilst preparing a Location Brief for the Realty Agent hired by your company, what principles of Store Locations would you include?

Answer: Suppose you have a retail store in a remote location with a very good assortment of products to sell, but very few customers visit your store. This is because your store is located far away from the main city. In such a case, it can be difficult for you to sell your products and earn revenue. Therefore, selecting the best location for a store is of utmost importance in retail business. Let us study more about store


2. To the IT Department workforce, you, as the Business Manager for Retail Division, have to explain how other than just data management and operations, their department provides critical inputs in planning the store design?

Answer: With ever-increasing competition in retail environment, store ambience has become an important aspect to attract consumers. Today, consumers prefer to visit a store that provides a clean, well-lit shopping

3. In an official in-store presentation, you are to enumerate the Category Management Process:
a) Illustrate a step-by-step process?
b) What examples would help understand Category Tactics part of the process?

Answer: a) Category management is a retailing and purchasing concept in which the range of products purchased by a business organization or sold by a retailer is broken down into discrete groups of similar or related products; these groups are known as product categories (examples of grocery categories might be: tinned

Complete Assignment available for NMIMS
in rs 250 per assignment only
You can call us 87-55555-879
Within 1 hour will revert you by mail
Sample only



Strategic Cost Management nmims dec 2018 assignment


Complete Assignment available for NMIMS
in rs 250 per assignment only
You can call us 87-55555-879
Within 1 hour will revert you by mail
Sample only

Strategic Cost Management

Problem 1

Initial Investment: 500,000
Annual savings of: 100,000
Cost of capital: 9%
Find the payback period and discounted payback period (nearest year is acceptable), which one will you recommend and justify your recommendation
Round to 3 decimal places for all calculations. Assume all savings happen at the end of year, starting from Year 1(10 Marks)
Answer

Payback period is defined as the number of years a company takes to recover its initial investment
Formula

Problem 2:

An auto component manufacturing company is contemplating introducing a new inspection process in their assembly line to save on rectifying cost. The current production is in batches, each batch produce 5000 components. The cost of inspection of each component is Rs 50, the cost of rectifying each defective component is Rs 250. If a defective component is sent to customer and returned by customer it cost the company Rs 500. Calculate at what percentage of defective rate it would be beneficial for the company to adopt the proposal. (10 Marks)
Answer
Let the defective units be x.
It should be said that, the acceptable defective rate should be such that all the cost of the company should

Problem 3:

From the following details calculate and elaborate on:

Sales           150,000
Total Cost   120,000
Fixed Cost    60,000
Profit            30,000


a. P/V ratio (5 Marks)

Answer

Formula of P/V Ratio =


Contribution =

b. Break Even Point and Margin of Safety (5 Marks)


Answer


Formula of Break-Even

Complete Assignment available for NMIMS
in rs 250 per assignment only
You can call us 87-55555-879
Within 1 hour will revert you by mail
Sample only


Thursday, November 22, 2018

Sales Management nmims dec 2018 solved assignment


Complete Assignment available for NMIMS
in rs 250 per assignment only
You can call us 87-55555-879
Within 1 hour will revert you by mail
Sample only

Q.1 Tasty Foods Pvt. Ltd, a contract manufacturer of juices has decided to enter the growing market of juices & drinks by launching its own brand ‘Yogo’, a yogurt-based drink, in different markets in India. The sales manager of this company is deliberating on the issue of developing territories for selling this product. Suggest various factors that should be taken into consideration in this context.

Answer: When an organization wants to pitch its products to consumers, it needs to be aware of two factors viz. the conditions of the market and the nature of customers. While offering a product or service to the customer, it is important to understand the demands of the market and the behavior pattern of customers. These factors, when taken together, provide an edge to the marketing strategy of the organisation. The organisation will be able to score over its competition as it understands the

Q.2 ABN Amro (ABN) bank plans to build new sales force organization to market its credit cards in Vapi. But the market already has some other big players. In such a competitive environment, which factors must ABN consider in order to design an effective sales organization?

Answer: Sales organization development refers to the formal, coordinating process of communication, authority and responsibility for sales groups and individuals. An effectively designed sales organization has a framework that enables the organization to serve its customers. Once the sales people know what their responsibilities are and who they report to, they can concentrate on doing their expected jobs to the best of their ability. After a company has determined the type and number of salesmen it needs and the applications for the job have been received, the management is


Q.3 Read the case & answer the questions:
One of the largest consumer electronic company in India well anchored in the urban market realized that they have almost reached saturation in their growth in urban markets. As a strategy to trigger sales growth, they have decided to enter rural market. As a sales manager:
a. Do you think the decision of the company was right or it is a disaster to enter rural market to trigger sales growth; give your point of view with logical reasoning?
b. As a head of Sales what will be your strategy as far as sales force deployment without affecting current coverage

Answer: a) The rural areas are where the markets of the future lie. Urban markets are becoming increasingly competitive and saturated for many products. On the other hand, rural markets offer growth opportunities for

Complete Assignment available for NMIMS
in rs 250 per assignment only
You can call us 87-55555-879
Within 1 hour will revert you by mail
Sample only



Suresh Gyan Vihar University BBA solved assignments

  Course BBA INTERNAL ASSIGNMENT – 1 Principles of Management   Write answers for any two questions from below. (5 marks each – Word...